Usynlig blokk

Innleid fly fra Babcock kan nå ta med kuvøse

Publisert 15. mai 2018 av Knut Haarvik

 

Testet og godkjent

Den siste tiden har det vært mye medieoppmerksomhet rundt at dette ene svenske flyet som er leid inn for å styrke beredskapen i ambulanseflytjenesten i Nord-Norge manglet mulighet til å frakte kuvøse. På grunn av de strenge reglene i luftfarten har det vært nødvendig å verifisere at kuvøsen som benyttes i Norge passer inn i dette flyet.  

Luftambulansetjenesten HF har i dag tirsdag sammen med Babcock gjennomført tester i flyet, og det er nå formelt godkjent at også norske kuvøser kan benyttes ombord. Derfor er det innleide flyet fra tirsdag ettermiddag klar til å ta kuvøseoppdrag ved behov.

 

 

Stor fleksibilitet

I Bodø og Tromsø er det kuvøse som passer i alle ambulanseflyene, ambulansehelikoptrene og redningshelikoptrene. Disse følges ut av et eget kuvøseteam fra de to sykehusene. Tjenestens fly ved basene i Ålesund og på Gardermoen flyr også med kuvøse ved behov. I tillegg er det kuvøser ved helikopterbasene i Lørenskog, Arendal, Stavanger (SeaKing), Bergen, Ålesund, Trondheim.

Det innleide flyet fra Babcock er av typen Beech 250. Dette flyet er tilgjengelig på dagtid, og kan fly langbane og til Svalbard. Flyet har vært benyttet i ambulansetrafikk i Sverige, hvor det også har løst kuvøseoppdrag.

 

Tiltak

Disse tiltakene jobbes det med for å sikre ambulanseberedskapen.

 

Ambulansefly i beredskap

Daglig oppdatering av ambulansefly i beredskap (helse-nord.no)

 

Spørsmål og svar om ambulanseflysaken

Her finner du spørsmål og svar på amblanseflysaken

 

Kontaktperson:

Knut Haarvik, kommunikasjonsrådgiver i Luftambulansetjenesten HF. 

Mobil 91363044

E-post: kh@luftambulansetjenesten.no