Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
logo Luftambulansetjenesten

Vi møtes i Stavanger

Luftambulansedagene 2025- Meld deg på nå

Luftambulansedagene 2025 går av stabelen 12. og 13. februar 2025 i Stavanger.

Publisert 24.09.2024
Sist oppdatert 17.12.2024
Thomas Henschien

Foto: Speaklab

Thomas Henschien er konferansier på Luftambulansedagene 2025

Luftambulansedagene arrangeres på Clairon Hotel Energy i Stavanger og her kan du melde deg på konferansen. 

Programmet er klart

I fjor ble konferansen helt full så ikke vent for lenge med å melde deg på. Vi tar i mot påmelding helt fram til januar 2025, men etter 12. desember kan vi ikke garantere at dere også kan bestille rom på hotellet sammen med påmeldingen.

Som vanlig arrangeres det nettverksmøter i medisisk nettverk, operativt forum og lederforum ambulanseforum dagen før, den 11. februar som man også kan melde seg på nå. På disse nettverkene er bare medlemmene invitert. 

Men Luftambulansedagene 12. og 13. februar er åpen for alle. Konferansen er gratis, men deltakere må dekke reise, opphold og kost selv. 

Har du spørsmål til påmeldingen? Kontakt kommunikasjonsrådgiver Elin Åsbakk Lind på el@luftambulansetjenesten.no

Her er noen smakebiter fra programmet:

Bristow-havariet

Hvilke faktorer kan være avgjørende for utfallet ved et helikopter havari?

Espen Hammer Wibe er redningsmann i Bristow og var med da helikopteret havarerte  28.  februar 2023 utenfor Bergen. Wibe tar oss igjennom det som hendte og  utforsker de viktigste faktorene som førte til overlevelse, inkludert redningsmannens rolle, de overlevendes reaksjoner og hvordan fysiske og psykiske utfordringer påvirker evnen til å overleve den dramatiske situasjonen.

Espen Hammer Wibe
Redningsmann Espen Hammer Wibe

Etter foredraget blir det en sofaprat om hva vi kan lære av havariet ledet av Thomas Henschien. I sofapraten stiller Hovedredningssentralen, Equinor og Norsk Luftambulanse AS. 

Viktige egenskaper i en akutt-tjeneste

 

Anne Weaver med London som bakgrunn
Dr. Anne Weaver

Anne Weaver skal holde innlegg om hvilke viktige egenskaper man ser etter i akutt-tjenesten i London. Anne begynte sin karriere ved Royal London Hospital i 2004, og tok på seg rollen som ledende kliniker for prehospital omsorg ved Londons Air Ambulance fra 2007-14. Hun er nå klinisk direktør for traumer ved Royal London Major Trauma Centre. 

Etter innlegget blir det en samtale med ulike aktører i vår tjenesten om hva man ser etter av egenskaper hos de som skal jobbe i Luftambulansetjenesten. Samtalen  ledes av Thomas Henschien. 

 

En pasienthistorie

Når ulykken skjer, hvordan opplever våre pasienter tjenesten?

Einar Angelsen
Einar Angelsen forteller hvordan han opplevde Luftambulansetjenesten da han i sommer skadet seg. 

Einar hadde max uflaks på terrengsykkel i sommer, og pådro seg fem brudd i ryggen, en ryggmargsskade og fire ribbeinsbrudd. Han forteller om sitt første møte med Luftambulansetjenesten, både i helikopter og i fly. Under og etter ulykken dokumenterte Einar sin reise på film, og vi får et innblikk i hvordan det er å bruke Luftambulansetjenesten fra et bruker/pasientperspektiv.

Samarbeid og samvirke

Hvordan får vi til en bedre koordinering av de ressursene vi sammen forvalter til beste for samfunnet?

Jon Halvorsen

Foto: Kent Even Grundstad / HRS

Jon Halvorsen, direktør i Hovedredningssentralen. 

 

Direktør for Hovedredningssentralen Jon Halvorsen deler sine tanker om hvordan HRS og Luftambulansetjenesten kan jobbe sammen i fremtiden. 

 

Hva trenger førstehjelperne? 

Vi har en profesjonell kjede som redder liv for pasienten. Det gjelder både hjertestans, men også alvorlige skader og akutte sykdommer. Men nyere forskning viser at det også er et annet offer - de som utfører førstehjelpen. 

Conrad Bjørsol, professor ved UiB, anestesilege, seniorforsker på RAKOS (regionalt akuttmedisinsk kompetansesenter) i Helse Vest og overlege på anestesiavdelingen i Stavanger tar oss igjennom prosjektet "  Oppfølging av førstehjelpere - det neste leddet i kjeden som redder liv " 

 

Conrad Bjørsol

Foto: Svein Lunde

Conrad Bjørsol

 

Programkomiteen

Programkomiteen består i år av: 

  • Elin  Åsbakk Lind og Ingrid Opheim Ølness  fra LAT HF
  • Einar Johan Tveit , medisinsk leder Stavanger Universitetssykehus
  • Anders v. Aspaas, kommunikasjonsrådgiver fra Norsk Luftambulanse AS
  • Anders Marstrander fra Avincis AS
  • Hilde Wara fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse